您的位置: 首页 > 新闻通知 > 学术报告 > 正文
美国纽约州立大学石溪分校蒋丹凌教授学术讲座
作者:王熙    发布时间:2019-07-10    访问次数:

讲座时间:7月15日上午10:00

讲座地点:九里校区零号楼0411室

讲座题目:Bitcoin Speculation or Value Creation? Corporate Blockchain Investments and Stock Market Reactions*

讲座内容:We study the stock price reaction to the first public news that a firm is investing in blockchain technology. The initial reaction averages close to +15% and is followed by a reversal over the next three months. However, reactions differ substantially based on the credibility of the investment and investors’ speculative tendencies. Investments associated with lottery-type stocks and higher investor attention and sentiment exhibit higher initial reactions but are followed by significant reversals. Blockchain investments that are at an advanced stage or confirmed in subsequent financial statements, however, are associated with higher initial reactions and little or no reversal.

主讲人简介:蒋丹凌博士,美国纽约州立大学石溪分校商学院金融教授、终生教授,曾任美国佛罗里达州立大学金融副教授、终生教授、SunTrust Professor和Dean L. Cash Professor冠名教授。 蒋老师1999 年在南京大学获金融学学士学位,并于2001年和2006 年在美国俄亥俄州立大学分别获得经济学硕士和金融学博士学位。蒋博士的研究方向主要集中于金融学领域的行为资产定价、行为公司金融和行为金融决策。蒋博士迄今为止已在国际顶级和一流的学术期刊上发表学术文章十余篇、作过40余次国际会议论文宣讲, 被邀请到全世界超过30所大学和科研机构演讲。蒋老师的研究工作将经济学、心理学、政治学和社会学理论与金融学理论紧密结合,学科交叉、融合特点显著。文章发表在金融学、管理学、会计学、组织行为与决策等多个领域的顶级学术期刊上。其研究成果多次在国际经济、金融学术年会上报告、交流。蒋老师先后担任了金融学、经济学、管理学、心理学等领域20多个期刊的审稿人。她还为多家出版商和国际、国内基金资助机构担任评审工作,是众多国际会议的组织者或会议论文评审委员会委员。

欢迎我院师生学习交流!