您的位置: 首页 > 新闻通知 > 学术报告 > 正文
美国肯塔基大学黄智副教授学术讲座
作者:王熙    发布时间:2018-06-22    访问次数:

讲座题目:

Corporate Restructure and Corporate Social Responsibility

讲座时间:6月29日,15:30

讲座地点:九里校区0号楼0411

主讲人简介:

Zhi Huang is an associate professor in the Department of Management. Before joining the University of Kentucky, he was at Hong Kong University of Science and Technology. He holds a Ph.D. and MA in Organization Studies from Boston College and a BS in Economics from Chongqing University.

Broadly speaking, his research focuses on understanding how social structures, be they status, power, network, and institutional structures, affect organization, group, and individual behaviors and outcomes. He looks at these structural effects through a cognitive lens, and situates his empirical investigation in various contexts such as U.S. collegiate sports, U.S. commercial banking, the global information technology industry, corporate boards, work teams, and Jazz bands. His research has appeared in such outlets as Academy of Management Journal, Organization Science, Strategic Management Journal, Academy of Management Discoveries, and Human Relations. His research has also received recognition from Human Relations and the Academy of Management Association. He sits on the editorial board of Administrative Science Quarterly and Journal of Management, and has been reviewing for a long list of management journals.

His teaching centers on Corporate Strategy at the undergraduate level.He received the Dean’s Recognition for Teaching Excellence at Hong Kong University of Science and Technology.

黄智现任肯塔基大学盖顿商学院管理学系副教授,在这之前任教于香港科技大学商学院管理学系。黄智教授从波士顿学院卡罗商学院组织管理学系获得博士学位,他的研究主要从认知心理学的角度看社会结构(包括社会地位结构,权力结构,社会网络结构,制度结构)怎么影响组织,团队和个人,他用来研究这些现象和课题的情景很多样性也很有趣,包括美国大学体育产业,美国商业银行,全球信息技术行业,公司高管团队和董事会,工作团队,爵士乐队。他的研究都发表在国际顶尖管理学刊物,比如管理学杂志(Academy of Management Journal),组织科学(Organization Science),战略管理杂志(Strategic Management Journal),他的研究也获得不少国际奖项。他同时担任管理季刊(Administrative Science Quarterly)和管理杂志(Journal of Management)的编委,也长期为别的很多管理刊物审稿。他主要教战略管理课程,曾获得香港科技大学商学院优秀教学院长提名奖。

欢迎全院师生参加!